Goedvast Makelaars
Vorige | Volgende

Raadhuisstraat 27Grutto Dirkshorn

Bewaar object
Deze woning is verkocht

Omschrijving

De vernieuwing van Bungalowpark Dirkshoeve doet recht aan de stilte en ruimte die onze gasten zoeken. Bij de entree van het beschutte bungalowpark bouwen wij achttien individuele luxe recreatievil-la’s in de typen Grutto, Wulp, Kievit en Plevier) op riante kavels van 360 tot bijna 600 m2.
De te realiseren villa’s bieden het hoogste niveau op het gebied van duurzaamheid. Ze onderscheiden zich door hoogwaardige isolatie en gasloze warmtevoorziening door middel van een warmtepomp in combinatie met een warmteterugwininstallatie (WTW). De recreatievilla wordt doeltreffend en op een duurzame manier voorzien van ventilatie, vloerverwarming en warm tapwater. In combinatie met de geïnstalleerde zonnepanelen worden energiekosten tot een minimum beperkt. Met deze installaties wordt het comfort verhoogd, ontstaat een gezonde binnenlucht én wordt er rekening gehou-den met het milieu. Kortom, u kunt bij ons bewust en duurzaam recreëren.

De grootste nieuwkomer op Bungalowpark Dirkshoeve is recreatievilla Grutto. Met een bebouwd oppervlak van 100m2 en een verdie-ping biedt deze villa een surplus aan ruimte (ge-bruiksoppervlak wonen 116m2). Keuken, eet-kamer en living vloeien in elkaar over en het grote terras nodigt uit om de deuren wagenwijd open te gooien. Op de begane grond heeft de master bed¬room een eigen badkamer en inloop-kast. Aan de andere kant van de villa vinden praktische ruimten als bijkeuken en berging el-kaar. Op de etage grenzen de twee slaapkamers direct aan de tweede badkamer.

De genoemde vanaf prijs is inclusief eigen grond (percelen vanaf 452 m2) en exclusief btw. De recreatievilla wordt standaard opgeleverd met badkamers. Keuken is tegen meerprijs ook leverbaar.

Projectnotaris is Appel Notarissen te Obdam

Nieuwsgierig hoe deze recreatievilla’s in het echt aanvoelen? Maak dan een afspraak om één van de modelwoningen (uitgezonderd type Plevier) te bezichtigingen! We geven u graag een rondleiding en verstrekken u in een persoonlijk gesprek alle informatie.
Tel: 072-2201462


Bijzonderheden
- nog te bouwen ruime en luxe recreatievilla's in 4 typen
- keuze uit 18 verschillende kavels tot 600m2 (check de beschikbaarheid!)
- inclusief buitenberging en parkeerplaats op eigen terrein
- gasloos en optimaal geïsoleerd gebouwd met duurzame materialen (EPS Bouw)
- vloerverwarming
- 15 zonnepanelen, warmtepomp, WTW
- zeer onderhoudsvriendelijk
- - op eigen grond (erfpacht is bespreekbaar)
- indien gewenst prima verhuurmogelijkheden met interessant rendement
- van toepassing zijn de volgende reguliere parklasten: bijdrage parkbeheer en -onderhoud, levering water en elektriciteit, afvalverwerking, internet/tv, (optionele) onderhoudsdiensten
- overige lasten: lokale belastingen (rioolrecht, onroerende zaak, waterschapsrecht), verzekeringen opstel en inboedel, etc.
- oplevering in goed overleg


BTW TERUGVRAGEN? JA, OOK VOOR PARTICULIEREN!

De BTW kunt u terugontvangen als u de woning gaat verhuren. Bij volledige verhuur, kunt u de volledige BTW terugkrijgen. En niet in termijnen, nee, direct het eerste kwartaal na de aankoop. Dus koopt u een vakantiewoning van € 100.000 exclusief BTW, dan betaalt u in eerste instantie € 121.000 (100.000 + 21% BTW). Het kwartaal na de aankoop kunt u de volledige € 21.000 terugvragen (en krijgen!).

SPELREGELS
Er zijn natuurlijk wel voorwaarden en spelregels aan verbonden. Zo moet u een vakantiewoning 10 jaar blijven verhuren. Na 10 jaar is de woning BTW-vrij en kunt u blijven verhuren, maar dan mag u er ook voor kiezen om de woning alleen nog maar zelf te gebruiken of om de woning te verkopen (daarom ziet u vaak woningen te koop staan op parken die ongeveer 10 jaar oud zijn).
Als u ervoor kiest om de woning gedeeltelijk te gaan verhuren en gedeeltelijk zelf te gebruiken, dan mag u over het eigen gebruik geen BTW aftrekken. Als u de woning voor de helft van het jaar verhuurt en voor de helft zelf gebruikt, kunt u maar de helft van de BTW aftrekken. Dat lijkt logisch toch?

Hoe werkt het in de praktijk?
U koopt een nieuwbouw vakantiewoning en betaalt bij de notaris de woning en inventaris inclusief BTW. Bij de belastingdienst vraagt u een BTW-identificatienummer aan: u wordt dan ondernemer voor de BTW. U hoeft u niet bij de Kamer van Koophandel in te schrijven.

Vervolgens geeft u op de belastingaangifte aan welke kosten u gemaakt heeft. De aankoop van het huis en ook de parkkosten, tuinonderhoud en energie. Alle kosten, waarover u BTW betaalt tel u bij elkaar op en daarvan vraag u de BTW terug. Van de andere kant moet u BTW betalen over de inkomsten. Meestal krijgt u maandelijks een afrekening van de huurpenningen, waarop ook de BTW vermeld staat. Die geeft u dus op als inkomsten en daarover betaalt u BTW. Maar dat is maar 9%. Dus krijgt u BTW terug. De eerste keer een groot bedrag, omdat dan de aankoop van het huis erbij in zit, maar elke kwartaal ook, omdat de BTW over de kosten hoger is dan de BTW over de inkomsten.

Af en toe zelf gebruiken?
Bent u van plan zelf af en toe van uw vakantiewoning gebruik te maken?
Geef de woning dan 100% in de verhuur en huur hem zelf een enkele keer terug. Dat kost bijna niets: U betaalt de huur, maar die krijgt u ook weer bijgeboekt van de verhuurorganisatie, waarbij dan wel de provisie ingehouden wordt (meestal rond de 25%). Voorbeeld: u huurt uw eigen huis voor € 500 voor een lang weekend. U betaalt dan € 500 + schoonmaak (vaak kun je dat ook zelf doen). U krijgt dan weer € 500 – 25% provisie = € 375 als verhuur op uw rekening gestort. Zo’n weekend kost dan € 125,00. Dat is goedkoper en makkelijker dan de BTW verrekenen.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
villa
Type woning
vrijstaande woning
Soort bouw
nieuwbouw
Bouwjaar
vanaf 2021 t/m 2030
In aanbouw
nee
Bouwperiode
vanaf 2021 t/m 2030

Details

Permanente bewoning
nee
Daktype
lessenaardak
Dakmateriaal
metaal

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
116 m²
Perceel
565 m²
Inhoud
448 m³

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal etages
2
Aantal badkamers
2
Badkamervoorzieningen
douche, vloerverwarming
Keuken type
inbouwapparatuur, open keuken, woonkeuken

Isolatie en verwarming

Isolatievormen
dakisolatie, eco bouw, hr glas, muurisolatie, vloerisolatie, volledig geisoleerd
Soort verwarming
vloerverwarming geheel, warmtepomp
Warmwater installatie
elektrische boiler eigendom

Energielabel

Energielabel
A
Einddatum energielabel
2031-07-22

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Harenkarspel I 5260
Oppervlakte
565 m²
Eigendomssituatie
volle eigendom

Buitenruimte

Tuintype(n)
tuin rondom
Hoofdtuin achterom
nee
Totale oppervlakte
565 m²

Garage

Garagesoorten
geen garage

Parkeergelegenheid

Faciliteit
op eigen terrein

Schuur/berging

Aantal
1
Soort
box
Isolatievormen
dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, volledig geisoleerd
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Raadhuisstraat 27Grutto Dirkshorn

naar Raadhuisstraat 27Grutto Dirkshorn
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object